تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه
بررسی تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه میتواند برای کسانی که به دنبال خرید ورقهای مناسبی هستند، اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. هر کدام از این ورقهها دارای یک سری ویژگیهای خاص و منحصر به فرد هستند که سبب میشود استفاده از آنها برای محیطهای خاصی در نظر گرفته شود. به همین خاطر نیز در اینجا میخواهیم مهمترین مواردی که جزء تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه میشوند را بررسی کرده و شما را نیز با این تفاوتها آشنا کنیم.
فرق ورق روغنی و گالوانیزه چیست؟
یک سری موارد وجود دارند که تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه را نشان میدهند. این تفاوتها را میتوانید به راحتی در موارد زیر مشاهده کنید. مسلماً تمامی این موارد سبب میشوند تا بدانید که چرا ورقههای روغنی و ورقههای گالوانیزه را باید در شرایط متفاوتی استفاده کنید.
- تفاوت در پروسه تولید
اولین تفاوتی که بین این دو دسته ورق وجود دارد مربوط به تفاوتهایی میشود که در روشهای تولید آنها وجود دارد. ورقههای روغنی را میتوانیم با نورد سرد تولید کنیم. در واقع با استفاده از یک سری غلتک میتوانید روی شمشها و رولها فشار وارد کنیم تا ضخامت آنها کمتر شده و طول بیشتری را پیدا کنند. این کار را تا جایی که به طول و عرض دلخواه خود برسیم، ادامه خواهیم داد. مورد بعدی این است که ورقههای روغنی در دمایی نزدیک به دمای اتاق ساخته میشوند. از طرف دیگر نیز باید بدانیم که ورقههای گالوانیزه به چه شکلی هستند.
ورقههای گالوانیزه با ایجاد کردن پوششی از جنس روی در سطح ورقههای روغنی به دست میآیند. همین موضوع نشان میدهد که مراحل اولیه تولید کردن این ورقهها کاملاً با هم یکسان است. با این حال لازم است که حتماً یک پوشش از جنس روی در سطح ورقهها قرار گیرد تا ورقههای گالوانیزه ساخته شود. به طور کلی برای این کار میتوان از دو روش غوطه ورسازی و همچنین الکترولیت استفاده کرد.
- تفاوت در ظاهر ورقهها
مورد بعدی تفاوتهایی است که در ظاهر ورقهها وجود دارد. ورقههای روغنی میتوانند ظاهر شفافتری نسبت به ورقههای گالوانیزه داشته باشند. البته براق بودن و روشن بودن نیز در ورقههای روغنی وجود دارد. ورقههای گالوانیزه به دلیل آن که پوشش روی دارند میتوانند شفافیت و براقی خوبی را نشان دهند. اما رنگی متمایل به نقرهای دارند که باعث میشود شفافیت این ورقهها به نظر کمتر باشد.
- هزینههای مربوط به تولید
تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه بعدی که اهمیت زیادی دارد مربوط به هزینههایی است که پروسه تولید هر کدام از این ورقهها خواهد داشت. به طور کلی فاکتورها و مؤلفههای مختلفی وجود دارد که میتواند روی هزینههای تولید اثر داشته باشد. گاهی اوقات در یک پروژه یک سری فاکتورها حتماً رعایت میشوند و گاهی اوقات نیز یک سری فاکتورها حذف میشوند. در صورتی که تمامی مؤلفهها و فاکتورها رعایت شوند، هزینههای تولید ورقههای گالوانیزه بیشتر از ورقههای روغنی خواهد بود.
- طول عمر ورقهها
طول عمر ورقهها یکی از فاکتورهای مهمی است که باعث میشود در هر پروژهای صرفاً از یک سری ورقهها استفاده شود. معمولاً در پروژههایی که امکان بازبینی و تعمیر و تعویض ورقهها وجود ندارد، بایستی حتماً از متریالها و محصولاتی استفاده شود که طول عمر بسیار زیادتری دارند.
به طور کلی طول عمر ورقههای گالوانیزه بیشتر از ورقههای روغنی است. ورقههای روغنی ظرأفت بیشتری دارند و ممکن است در طول زمان دچار کندگی و خوردگی شوند. این در صورتی است که روکش روی که در سطح ورقههای گالوانیزه وجود دارد، میتواند طول عمر ورقهها را بسیار بیشتر کند.
- قابلیت ترمیم
مورد بعدی در خصوص قابلیت ترمیمی است که ورقههای گالوانیزه دارند و ورقههای روغنی از آن بیبهره میباشند. ورقههای گالوانیزه در صورتی که خوردگی پیدا کنند، میتوانید به راحتی آنها را ترمیم کنید و نیازی به تعویض کلی ورقهها نیست. اما اگر ورقههای روغنی دچار مشکل و خوردگی شوند، امکان این موضوع وجود ندارد که بخواهید صرفاً همان بخش را ترمیم کنید و مورد استفاده قرار دهید.
- کاراییهای متفاوت
تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه حتی در کاراییهای متفاوت این دو نوع ورق نیز کاملاً مشهود است. به طور مثال ورقههای روغنی میتوانند در صنعت خودروسازی، تولید لوازم آشپزخانه، استفاده به عنوان پایه دیگر محصولات و همچنین لوازم ساختمانی مورد استفاده قرار گیرند.
این در صورتی است که ورقههای گالوانیزه برای ساخت انواع مخازن و تانکرها، تولید لوازم آشپزخانه، سقف سولهها و شیروانیها و همچنین پایه برای تولید ورقههای روغنی مورد استفاده قرار میگیرند.
شباهتهای ورق گالوانیزه و ورق روغنی
علاوه بر تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه، یک سری شباهتها نیز بین این دو نوع ورق وجود دارد. برای آن که به صورت دقیق این موضوع را بدانید، به مطالب این بخش توجه کنید.
- هر دو نوع ورق از فولاد ساخته میشوند.
- استحکام و مقاومت بالایی در ورقهای گالوانیزه و روغنی وجود دارد.
- هر دو ورق به روش نورد سرد تولید میشوند.
- میزان براقیت و شفافی در هر دو ورق زیاد است.
ورق روغنی چیست؟
فرایند نورد سرد یکی از روشهای تولید کردن ورقهها است. با استفاده از این فرایند میتوانیم ورقههای روغنی را تولید کنیم؛ به همین خاطر به این ورقهها، ورق سرد نیز گفته میشود. استفاده از روغن در پروسه تولید این ورقهها باعث چنین نامگذاری شده است. روغنی که در سطح ورقههای سرد قرار میگیرد، میتواند به خوبی این ورقهها را از فرسودگی، پوسیدگی و خوردگی محافظت کند.
تقاضا برای خرید ورقههای روغنی بسیار زیاد است. با این وجود به دلیل فرایند هزینه برتر این ورقهها کمی گرانتر از دیگر نمونهها هستند. به همین خاطر اگر بودجه محدود و خاصی برای خرید انواع ورقههای فولادی دارید، بهتر است به سراغ نمونههای دیگر نیز بروید.
ورق گالوانیزه چیست؟
ورقههای گالوانیزه به نوعی از ورقهها گفته میشود که با استفاده از روش نورد سرد تولید میشوند. این دسته از ورقههای فولادی بسیار مستحکم بوده و میتوانند در موارد مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. اما به منظور جلوگیری از خوردگی ورقها و همچنین برای پیشگیری از فرسودگی این ورقهها نوعی پوشش را روی ورقههای فولادی ایجاد میکنند. این پوشش از نوع فلز روی است. فلز روی سبب میشود تا ورقهها گالوانیزه شده و در برابر رطوبت، ضربه و خوردگی و پوسیدگی کاملاً محفوظ شوند.
کلام پایانی
تفاوت ورق روغنی و گالوانیزه را با توضیحات مربوط به هر محصول بررسی کردیم. حالا شما دقیقاً میدانید که کدام نوع ورقهها میتواند کارایی بهتری برایتان داشته باشد و چگونه میتوانید بهترین انواع ورقهها را داشته باشید. برای خرید ورقههای فولادی، گالوانیزه، روغنی و… به سراغ شرکتها و کارخانههای معتبر بروید. شرکت کاوه فولاد یکی از گزینههای مناسب است که هم بهترین قیمتها و هم مناسبترین کیفیتها را در اختیار شما قرار میدهد