ورق آهن

کدام محصول فلزی و فولادی است که به اندازه ورق آهن دارای محبوبیت باشد و مورد تقاضا واقع شود؟ ورقه‌های آهنی می‌توانند در حوزه‌ها و صنایع مختلفی مورد استفاده قرار گیرند و هر کدام نیز به اشکال متفاوتی باشند. برای آن که بدانید دقیقاً چرا باید ورقه‌های آهنی را خریداری کنید، بهتر است با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید که مهم‌ترین نکات در این خصوص را متوجه شوید.

ورق آهن چیست؟

اولین چیزی که باید بررسی کنیم این است که ورق آهن چیست؟ چه ماهیتی دارد و چه نکاتی وجود دارد که در تشخیص این ورقه‌ها می‌تواند به ما کمک کند. ورقه‌های آهنی از جمله محصولات فولادی بسیار پرکاربرد و پرتقاضا هستند که در صنایع گوناگونی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. ساختمان‌سازی، خودرو‌سازی، ساخت انواع وسایل و لوازم و… را می‌توانیم به راحتی با ورق آهن انجام دهیم. این ورقه‌ها ضخامت‌ها و اندازه‌های متفاوتی هم دارند که می‌تواند بسیار پر اهمیت باشد زیرا هر ضخامت برای یک سری کارایی‌ها مناسب باشد.

با روش نورد سرد و گرم یک سری ورقه‌های نازک تولید می‌گردد که به عنوان ورق آهن شناخته می‌شود. معمولاً هم روش نورد سرد و هم روش نورد گرم را برای این ورقه‌ها به کار می‌برند.

انواع ورق آهن چیست؟

ورق آهن انواع مختلفی دارد که هر کدام برای یک سری حوزه‌ها می‌توانند مناسب باشند. در اینجا می‌خواهیم انواع مختلف ورقه‌ها را بررسی کنیم که بدانیم هر کدام برای چه کارایی مناسب باشد.

  • ورق سیاه

نام ورق سیاه را زیاد شنیده‌اید. این ورقه‌ها را با نام نورد گرم هم می‌شناسند. یکی از نکات مهم در خصوص ورقه‌های سیاه در خصوص ظاهر آن‌ها است. ظاهر این ورقه‌ها کاملاً مات و زبر است و نمی‌تواند برای حوزه‌های دکوراسیونی استفاده شود. معمولاً ضخامت‌هایی که برای این ورقه‌ها در نظر گرفته می‌شود، زیاد است و چیزی حدود ۱ تا ۱. ۵ میلی‌متر است که نشان دهنده استقامت زیاد این ورقه‌ها است. غالبا در صنایع ساختمانی و همچنین حوزه‌هایی که سازه‌های فلزی دارند، از ورق آهن سیاه استفاده می‌شود.

  • ورق روغنی

ورق‌های نورد سرد که با نام ورق روغنی هم شناخته می‌شوند و در بازار وجود دارند، مدل بعدی ورق آهن به حساب می‌آیند. سطح صاف و براق این ورقه‌ها یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در خصوص آن‌ها وجود دارد و می‌تواند مشخصه‌ای برای شناخت آن‌ها باشد. در ابعاد و اندازه‌ها و همچنین کیفیت‌های ظاهری این ورقه‌ها دقت بالایی به خرج داده می‌شود.

تولید کردن قطعات خودرو و انواع لوازم خانگی و همچنین برخی از صنایع ظریف می‌تواند با استفاده از این ورقه‌ها باشد. حتماً دقت داشته باشید که ورق‌های روغنی با روش نورد سرد تولید می‌شوند و به همین خاطر نیز می‌توان گفت که قیمت‌های بالاتری هم خواهند داشت.

  • ورق گالوانیزه

نام ورق گالوانیزه یا ورق‌های ضد زنگ را در محیط‌هایی با آب و هوای شرجی شنیده‌اید. این ورقه‌ها دارای لایه‌ای از فلز روی یا آلومینیوم در سطح خود هستند که باعث می‌شود نسبت به رطوبت و آب مقاومت بیشتری داشته باشند. ورقه‌های گالوانیزه را می‌توانیم هم در سقف‌های شیروانی و هم در کانال‌های تهویه و تابلو‌های برقی استفاده کنیم.

  • ورق استیل

ورقه‌های استیل را با نام ورق استنلس استیل هم می‌شناسیم. این ورقه‌ها ضد زنگ بوده و از طرف دیگر نیز بسیار سبک هستند. در واقع می‌توان گفت سبک‌ترین ورق آهن، همین ورق استیل است. معمولاً در صنایع غذایی و پزشکی و همچنین بخش‌های مختلف دکوراسیون خانه‌ها و محیط‌های کاری از ورقه‌های استیل استفاده‌های فراوانی می‌شود.

  • ورق آلومینیوم

یکی از مقاوم‌ترین و سبک‌ترین انواع ورق آهن با نام ورق آلومینیوم شناخته می‌شود. ورقه‌های آلومینیومی دقیقاً به نام ورقه‌های سبک و مقاوم شناخته می‌شوند. معمولاً در هواپیما‌سازی، بسته‌بندی کردن محصولات و همچنین صنایع الکترونیکی از این ورقه‌ها استفاده می‌شود.

ورق آهن

ورق آهن

کارایی‌های ورق آهن در صنایع

صنایع مختلفی وجود دارند که ورق آهن می‌تواند در آن‌ها کارایی داشته باشد. معمولاً بررسی کردن صنایع مختلف می‌تواند بسیار پر اهمیت باشد زیرا هر صنعتی نیاز متفاوتی دارد و کارایی منحصر به فردی را می‌تواند از ورق آهن انتظار داشته باشد.

  • ساختمان‌سازی

اولین بخش مربوط به ساختمان‌سازی است. برای ساخت تیرآهن‌ها، ستون‌های فلزی، سقف‌ها و حتی دیواره‌های فلزی از ورق آهن استفاده می‌شود. البته ورقه‌های مورد استفاده کاملاً ضخامت‌های متفاوتی دارند و می‌توانند به شکل‌های متفاوتی استفاده شوند.

  • خودروسازی

بخش بعدی مربوط به خودرو‌سازی است. در خودرو‌ها نیز استفاده‌های فراوانی از این ورقه‌ها می‌شود. دو بخش مهم خودرو شامل بدنه و شاسی خودرو می‌شود که بسیار مهم است.

  • لوازم خانگی

بخش سوم مربوط به تولید کردن انواع مختلف لوازم خانگی است. لوازم خانگی‌هایی همچون یخچال، لباسشویی و ماشین ظرفشویی دارای ورق آهن هستند. استفاده از ورقه‌های گالوانیزه و یا ورق استیل در این محصولات بسیار زیاد است.

  • صنایع و حوزه‌های دریایی

بخش بعدی مربوط به صنایع و حوزه‌های دریایی است. در این صنایع معمولاً برای ساخت بخش‌های مختلف اسکله‌ها، کشتیرانی و… از ورق آهن استفاده می‌کنند که هم می‌تواند ضد زنگ باشد و هم استقامت بالایی دارد.

  • صنایع پتروشیمی

مورد پایانی که ورق آهن در آن کارایی زیادی دارد نیز مربوط به صنایع پتروشیمی می‌شود. در این صنایع برای تولید لوله‌های گاز و نفت و همچنین مخازن از آهن و محصولات جانب آن استفاده می‌کنند.

نکات مهم در خرید ورق آهن

زمانی که برای خرید آهن اقدام می‌کنید حتماً باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید. این نکته‌ها سبب می‌شوند که بتوانید به راحتی خرید کنید و پس از آن مشکلی پیش نیاید.

  • توجه به شرکتی که قرار است از آن خرید کنید.
  • در نظر گرفتن سایز و ابعاد ورقه‌های آهن
  • توجه به نوع و ماهیت ورق آهن
  • توجه به میزان عرضه و تقاضا در بازار

کلام پایانی

ورق آهن محصول بسیار پر اهمیتی در صنایع است. ضخامت و اندازه‌ها، نوع آن و حتی کارخانه‌ای که از آن خرید می‌کنید، می‌تواند بسیار پراهمیت باشد. به همین خاطر نیز توصیه می‌کنیم که حتماً کارخانه مناسبی را برای خرید انتخاب کنید. شرکت کاوه فولاد در زمینه عرضه انواع ورق آهن چندین سال است که فعالیت‌های مناسبی دارد و به همین خاطر هم گزینه بسیار مناسبی است که برای خرید انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که این شرکت علاوه بر عرضه بهترین انواع ورق آهن و دیگر محصولات فلزی، مناسب‌ترین قیمت‌ها را نیز دارد که می‌تواند بسیار مهم باشد. در صورت نیاز هم می‌توانید به وبسایت ما مراجعه کنید که بیشترین و دقیق‌ترین اطلاعات را به دست بیاورید.

شبکه های اجتماعی :

پست های اخیر