کاربرد انواع پروفیل

کاربرد انواع پروفیل

پروفیل‌ها Hollow Structural Section در واقع مقاطع فلزی بلند و تو خالی هستند که در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان کاربردهای زیادی دارند. فراوان بودن کاربرد انواع پروفیل در دو دسته صنعتی و ساختمانی، باعث افزایش تقاضا برای خرید این محصولات شده است.

این تجهیزات در شکل‌های مختلف از جمله گرد، مربع و مستطیل ساخت می‌شوند و از آنها می‌توان در صنایع سنگین استفاده کرد. انواع پروفیل‌های فولادی از استحکام و ماندگاری بسیار زیادی برخوردار هستند. این تجهیزات می‌توانند شرایط محیطی مثل فشار، تغییرات آب و هوایی، رطوبت و… را به خوبی تحمل کنند.

کاربرد انواع پروفیل

کاربرد انواع پروفیل

مهم‌ترین کاربردهای پروفیل‌ها

پروفیل‌های فلزی بسته به اینکه چگونه تولید می‌شوند به دسته‌های مختلف تقسیم بندی شده و در واقع نمونه‌های مختلفی دارند. تفاوت در روش‌های تولید و ویژگی‌های خاص هر کدام کاربردهای متنوعی نیز برای آنها ایجاد کرده است. در ادامه کاربرد انواع پروفیل را به شما معرفی می‌کنیم؛

  1. کاربرد پروفیل‌های ساختمانی

از پروفیل‌های ساختمانی به وفور در صنعت ساخت و ساز استفاده می‌کنند. این مدل پروفیل‌ها دارای اشکال مختلف مثل مستطیل، گرد یا مربع هستند و وزن سبکی نیز دارند. به دلیل وزن مناسبی که پروفیل‌های ساختمانی دارند، در نتیجه وزن ساختمان بیش از حد طبیعی افزایش پیدا نمی‌کند. این تجهیزات کاربردهای مختلفی دارند برای مثال تولید راه پله، نرده‌های فلزی، تولید اسکلت فلزی، چهارچوب در و پنجره، پوشش سقف و… از مهمترین کاربردهای آنها هستند.

  1. کاربرد پروفیل‌های صنعتی

این مدل پروفیل‌ها معمولاً وزن بیشتری نسبت به پروفیل‌های ساختمانی داشته و از استحکام بالاتری نیز برخوردار هستند. از پروفیل‌های صنعتی در تاسیسات بزرگ و صنعتی و پروژه‌های عظیم استفاده می‌کنند. موضوع مهمی که باید بدانید این است که پروفیل‌های ساختمانی می‌توانند جنسی غیر از فولاد نیز داشته باشند.

 اما پروفیل‌های صنعتی را تنها از فولاد به دلیل ماندگاری و مقاومت بیش از اندازه تولید می‌کنند. از پروفیل‌های صنعتی می‌توان در ساخت و ساز آسمان خراش، پل، ماشین آلات صنعتی بزرگ، جرثقیل، صنایع نظامی، صنعت خودروسازی و… استفاده کرد.

  1. کاربرد پروفیل‌های باز

اگر بخواهیم بیشتر در مورد کاربرد انواع پروفیل صحبت کنیم باید بگوییم پروفیل‌های باز نیز یکی دیگر از پرکاربردترین و مهم‌ترین نوع پروفیل‌های فلزی هستند. این تجهیزات در واقع دارای سطح مقطعی به شکل باز بوده و محصولات مختلف و متنوعی دارند. از برخی مهم‌ترین پروفیل‌های باز می‌توانیم به میلگرد، تیرآهن، پروفیل Z، نبشی، ناودانی، سپری و… اشاره کنیم.

 هر کدام از این تجهیزات نیز کاربرد و استفاده خاص خود را دارد. مثلاً میلگردها مهمترین نقش را در تقویت بتن دارند. تیرآهن‌ها وظیفه بالا بردن استحکام سازه‌ها به وسیله تقسیم وزن آن‌ها روی ستون‌های اصلی را داشته و از ناودانی، نبشی و پروفیل زد نیز برای تولید چارچوب در و پنجره، تولید سوله و ساخت سقف‌های شیبدار استفاده می‌کنند.

  1. کاربرد پروفیل‌های بسته

زیاد بودن کاربرد انواع پروفیل باعث شده است تا این تجهیزات نمونه‌های مختلفی داشته باشند. مثلاً پروفیل‌های بسته نوع دیگری از پروفیل‌های فولادی هستند که در یک سطح مقطع کاملاً بسته و بدون درز تولید می‌شوند. این تجهیزات دارای شکل‌های مربع، دایره و مستطیل هستند. انواع قوطی‌ها و لوله‌ها در واقع در لیست پروفیل‌های بسته قرار دارند. از این مدل پروفیل‌ها برای ایجاد ستون، تولید در و پنجره، ساخت پایه مبل و میز، تولید نرده و راه پله و… استفاده می‌کنند.

  1. کاربرد پروفیل‌های سبک

پروفیل‌های سبک که با نام پروفیل مبلی نیز شناخته می‌شوند یکی دیگر از پرکاربردترین نوع پروفیل‌های فلزی به حساب می‌آیند. این تجهیزات به روش نورد سرد و با کمک ورق‌های روغنی در ضخامت‌های کم تهیه می‌شوند. از مهمترین ویژگی آنها می‌توانیم به کیفیت سطحی عالی، فرم پذیری خوب و ابعاد بالا اشاره کنیم. از پروفیل‌های سبک معمولاً برای ساخت میز و مبلمان استفاده می‌کنند. این نوع تجهیزات قابلیت آبکاری خوبی دارند.

  1. کاربرد پروفیل‌های سنگین

با مطالعه کاربرد انواع پروفیل می‌توانیم متوجه شویم که پروفیل‌های سنگین نیز یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین نمونه‌های پروفیل محسوب می‌شوند. این محصولات معمولاً دارای ضخامت بالایی بوده و به دو دسته ساختمانی و صنعتی تقسیم می‌شوند. از اصلی‌ترین ویژگی‌های این محصولات می‌توانیم به استحکام و سختی خوب و قابلیت جوشکاری اشاره کنیم. در حال حاضر از این نوع پروفیل‌ها برای تولید ماشین آلات، تجهیزات فلزی سنگین، ساخت دستگاه‌ها و تولید ستون و قوطی استفاده می‌کنند.

معرفی پرکاربردترین مدل‌های پروفیل

پس از اینکه کاربرد انواع پروفیل را در دسته‌بندی ششگانه دانستید بهتر است بدانید مدل‌های مختلفی از پروفیل‌ها نیز وجود دارد که از آنها در صنایع مختلف استفاده می‌کنند. برای اینکه کاربرد این تجهیزات را بهتر درک کنید، نیاز است تا مدل‌های مختلف پروفیل را نیز بشناسید. پرکاربردترین و معروف‌ترین نوع پروفیل‌ها عبارت است:

  • پروفیل نبشی
  • پروفیل ناودانی
  • پروفیل سپری
  • پروفیل Z
  • پروفیل کامپوزیتی
  • پروفیل آلومینیومی
  • پروفیل استیل
  • پروفیل گالوانیزه
  • پروفیل قوطی
  • پروفیل آبرو
  • پروفیل تسمه
  • پروفیل چهارپهلو یا چهارسو

سخن پایانی

در این مقاله برای شما در مورد کاربرد انواع پروفیل صحبت کردیم. فاکتورهای مهمی برای دسته‌بندی پروفیل‌های فلزی وجود دارد که باعث می‌شود کاربران بهترین محصول را خریداری کنند. در صورتی که به دنبال سفارش و خرید بهترین پروفیل‌های ساختمانی با ابعاد و اندازه‌های متغیر هستید می‌توانید محصول مورد نظر را از گروه صنعتی کاوه فولاد سفارش دهید.

 مجموعه ما یکی از شناخته شده‌ترین شرکت‌ها در حوزه ارائه و فروش انواع تجهیزات ساختمانی و صنعتی از جمله پروفیل‌های فولادی است. شما می‌توانیم محصول مورد نظر خود را با ضخامت و اندازه مورد نظر از هر کجای ایران سفارش داده و آن را تحویل بگیرید.

شبکه های اجتماعی :

پست های اخیر