کاربرد ورق روغنی و انواع آن

کاربرد ورق روغنی و انواع آن

روش تولید ورق روغنی چیست؟از صفر تا صد

ورق روغنی چیست؟ ،به دسته ای از ورق های فولادی گفته میشود که به طی فرآیند نورد سرد تولید میشوند و به همین دلیل به این دسته از ورق های فولادی ورق سرد نیز گفته میشود.

کاربرد ورق روغنی و انواع آن را بررسی کنیم. اولین و مهمترین ماده اولیه در فرآیند تولید ورق های روغنی،ورق سیاه میباشد که در طی مراحل ذکر شده در ادامه ی مطلب به نحوه ی تبدیل آن به ورق روغنی میپردازیم:

مرحله ی اول:

در ابتدا از ترفند اسید شویی برای پاکسازی و آماده سازی ورق های سیاه استفاده میشود،که طی این روند تمامی آلودگی ها و ضایعات سطح ورق سیاه با استفاده از اسید از بین رفته و کاملا زدوده میشود.

مرحله دوم:

در این مرحله برای پاکسازی نهایی اسید های باقی مانده در روی سطح ورق ها از فرآیندی به نام شستشوی آبشاری کمک میگیرند.در این روش از دو تانک ۵مرحله ای و سیرکوله ی ۶ مرحله ای استفاده میشود که موجب شستشوی کامل ورق های شیت میشود و در انتها نیز ورق ها به طور کامل خشک میگردند.

مرحله ی سوم:

این مرحله که یکی از مهمترین بخش های تولید ورق روغنی است،به مرحله ی نورد کاری مشهور است.در این مرحله از ساخت ورق روغنی،ورق های سیاهی که طی فرآیند اسیدشویی اماده ی تبدیل هستند،در حین عبور از غلتک ها با کشش و فشار تعیین شده برروی دستگاه ها،تبدیل به ورق هایی با ضخامت کمتر و سطحی نسبتا صاف تبدیل میشوند تا پس از اتمام مراحل در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند.

مرحله ی چهارم:

این مرحله که اصطلاحا با نام شستشوی الکترولیتی معروف است در جهت پاکسازی مجدد لایه رویی و سطح ورق ها انجام میشود،در این روش آلودگی ها و ناخالصی هایی که طی فرآیند نورد سرد ورق های شیت را مجددا کثیف کرده را به صورت کامل از بین می برند.این مرحله در خط تولید بسیاری ازکارخانه ها جزو مراحل مهم در تولید ورق های روغنی بشمار میرود.

مرحله ی پنجم:

در این بخش از خط تولید با استفاده از ترفند بازپخت هیدروژنی،کلاف هایی که در مرحله ی نورد خارج کرده را بازپخت میکنیم.به صورت کلیانجام این عمل موجب بهبود و افزایش کیفیت ورق روغنی میشود و همچنین باعثکاهش زمان عملیات حرارتی میگردد،به این خاطر که در طی انجام این مرحله و بازپخت هیدروژنی ورق های فولادی مجددا خاصیت متالوژیکی و مکانیکی خودرا بدست می آورند.

مرحله ششم:

در این مرحله مجددا مرحله ی نورد انجام میشود،بدلیل اینکه درطی انجام مرحله ی قبلی ممکن است در روی سطح ورق های آهنی موج های ریزو یا تغییر فرم ایجاد شود.در این مرحله از نورد ،سطح رویی ورق های آهنیمجددا صاف و موج،نا فرمی کمتر شده و موجب بهبود کیفیت و کارایی ورق هایآهنی میشود.

مرحله ی هفتم:

در این بخش کم کم به پایان فرآیند تولید ورق های روغنی نزدیکمیشویم،این بخش صرفا درجهت بازنگری ورق های آهنی و اصلاح عیوب ظاهری در روی سطح آن ها حايز اهمیت بالایی میباشد.در این بخش به صورت جزيیموج های روی سطح ورق ها،نافرمی و یا سطح نامتعارف ورق های آهنی موردبررسی قرار میگیرد و در نهایت پس از اصلاح این موارد،سطح ورق را روغنکاری و آن را اماده سازی میکنند تا به صورت کویل پیچیده و به دست صنعتگران در صنایع مختلف برسد.

انواع ورق های روغنی

به صورت کلی میتوان ورق های روغنی را به چند دسته تقسیم کرد:

۱-ورق هایی که اکثرا در صنایعی مثل جوشکاری یا ساختمانی به کار میروند

که به آنها گفته میشود و جزو عمده ترین نوع ورق های روغنی محسوب میشوند. st12

۲-ورق هایی که کیفیت نیمه کششی دارند و در صنایعی که نیاز به کشش بیشتری برای شکل دهی دهند مورد استفاده قرار میگیرند،که به معروف هستند. st13

۳-ورق های فوق کششی یا همان st14

۴-و در نهایت ورق هایی که دارای قدرت فوق کشش هستند یا همان St16

ویژگی های ورق روغنی چیست؟

همان طور که در بخش های پیشین به برخی ویژگی ورق های روغنی پرداختیم، میتوان به گفت به صورت کلی این دسته ورق های روغنی بدلیل دارا بودن سطحصاف،ضخامت کم،دوام سطح بالا و همچنین قدرت لعاب پذیری و ضد سایشبودن،جزو پرکاربرد ترین و پرفروش ترین ورق های موجود هستند که در بازار در حال عرضه میباشند.

از کاربرد و موارد استفاده ورق های روغنی میتوان از:ساخت پروفیل هایساختمانی و زیربنای ساختمان،صنعت خودروسازی و تهیه ی برخی قطعات اولیه،ساخت لوازم خانگی و آشپزخانه همچون مایکروفر و اجاق گاز و…اشاره کرد.

همچنین بسیاری از صنعتگران در بخش های مختلف برای زیر ساخت بسیاری از لوازم اولیه مثل لوازم کشتی سازی ویا مصارفی که نیازمند ورق هایی با ظاهر ظریف و شکل پذیری مناسب است ،از انواع مختلف ورق های روغنی استفاده میکنند.

از کاربرد های دیگر آن ،میتوان به صنعت لوله سازی،تولید و تهیه ی مخازن،تجهیزات آب و فاضلاب،سیستم های تهویه،تجهیزات پالایشگاهی،سازه های مخازن دریایی و هزاران صنعت دیگر اشاره کرد.

ورق روغنی مرغوب چه ویژگی هایی دارد؟

قطعا در هنگام انتخاب و خرید ورق های روغنی در صنایع مختلف باید به چندیننکته ی مهم توجه داشت ،که در ادامه ی این مطلب بیشتر به آن میپردازیم :

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که در موقع انتخاب و خرید ورق روغنی باید به آن توجه ویژه ای نمود،ضد زنگ بودن آن است.همچنین حايز اهمیت است که روغنمورد استفاده در روی سطح ورق روغنی دارای ترکیبات سمی و مضر نباشد تا

در صورت استفاده موجب بروز مشکل نشود.

همچنین رسانا بودن آن هم باید مورد بررسی قرار گیرد،تا بتواند به خوبی جریان را از خود عبور دهد.

شبکه های اجتماعی :

پست های اخیر

شروع به نوشتن کنید تا مطالبی که دنبالشان میگردید را پیدا کنید.