جوشکاری پروفیل سبک

جوشکاری پروفیل سبک

معمولا پروفیل‌ها را به روش‌های مختلفی می‌توانیم جوشکاری کنیم، اما جوشکاری پروفیل سبک می‌تواند به چند متد کلی همچون جوش برق، جوش کربن دی اکسید و جوش آرگون انجام شود. برای آنکه این روش‌ها را بهتر بشناسید هر کدام را به صورت جداگانه توضیح داده‌ایم.

روش‌های جوشکاری پروفیل سبک

برای آنکه جوشکاری پروفیل سبک را بتوانیم انجام دهیم همانطور که گفته شد روش‌های مختلفی وجود دارد. در اینجا می‌خواهیم چند مورد از مهمترین روش‌ها را با هم بررسی کنیم در نظر بگیرید که یک روش باید صرفه اقتصادی داشته باشد، دائمی باشد، پروفیل‌ها را کاملاً محکم به هم متصل کند، دارای ظرافت خاصی باشد و ظاهر پروفیل‌ها را دچار تغییرات فاحش نکند.

  • جوشکاری پروفیل سبک به روش جوش برق

معمولا جوشکاری برق که با نام اختصاری SMAW هم شناخته می‌شود، یکی از ساده‌ترین روش‌های جوشکاری برای پروفیل‌ها به حساب می‌آید. این روش با استفاده از نوعی الکترود پوشش‌دار انجام می‌شود و به طور کلی می‌تواند انواع مختلف سطح مقطع فولادی را به هم متصل کند. روش جوشکاری برق صرفا برای پروفیل‌های سبکی که ضخامت‌های بیشتر از ۰.۹ میلی‌متر دارند می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که ضخامت کمتر از این حد باشد ممکن است سطح مقطع نیز آسیب جدی ببیند.

از جمله مهمترین مزیت‌هایی که روش جوش برق می‌تواند داشته باشد در خصوص قیمت مناسب، قابلیت دسترسی بالا و همچنین اتصال قوی با مقاومت زیاد است. این روش جوشکاری با استفاده از دستگاه‌هایی انجام می‌شود که به راحتی می‌توانیم آنها را حمل کنیم. بنابراین در موقعیت‌های مختلف و در فضای باز امکان استفاده از جوش برق برای پروفیل‌های سبک را داریم.

  • جوشکاری با گاز محافظ GMAW

 مورد بعدی جوشکاری گاز کربن دی اکسید است که می‌تواند برای پروفیل‌های سبک و مبلی استفاده شود. معمولاً در این روش از گاز کربن دی اکسید برای آنکه اکسیژن به محفظه وارد نشود استفاده می‌کنند. هر قدر اکسیژن کمتری به محفظه جوش وارد شود می‌توانیم پیشگیری بیشتری را از زنگ زدگی داشته باشیم. این موضوع یک مزیت بسیار مهم به حساب می‌آید. حتی می‌توانیم بگوییم که جوشکاری گاز کربن دی اکسید برای تمامی پروفیل‌های سبک که حتی ضخامت کمتر از ۹ دهم دارند هم امکان‌پذیر است.

در روش جوشکاری کربن دی اکسید می‌توانیم ببینیم که هم هزینه‌ها بسیار پایین است و هم دمای پایینی برای این جوشکاری مورد نیاز است. البته از گازهایی همچون هلیوم و آرگون هم می‌توانیم برای محافظت از قوس الکتریکی استفاده کنیم.

جوشکاری کردن با گاز کربن دی اکسید می‌تواند به عنوان یک لایه محافظ عمل کند. این کار از زنگ زدگی مقطع فولادی جلوگیری می‌نماید. مورد بعدی آن است که با وجود حرارتی که از جوشکاری حاصل می‌شود فاز جدیدی در پروفیل شکل می‌گیرد و این موضوع می‌تواند در استحکام آن نقش اساسی داشته باشد. معمولاً در این مدل از جوشکاری کردن نوعی ارتباط و اتصال بسیار محکم ایجاد می‌شود که می‌تواند پروفیل‌ها را به خوبی به هم متصل نگه دارد.

  • جوشکاری با آرگون

روش سوم جوشکاری پروفیل سبک با نام جوش آرگون یا TIG شناخته می‌شود. در این روش معمولاً از الکترود تنگستن با گاز محافظ استفاده می‌گردد. این روش دقت بسیار بالایی دارد و سطح کار را کاملاً تمیز تحویل می‌دهد.

با استفاده از روش جوشکاری آرگون می‌توانیم به طور کلی بسیاری از مواد همچون انواع فولادها، استیل‌های ضد زنگ، تیتانیوم و آلومینیوم‌ها را جوشکاری کنیم. این موضوع سبب می‌شود که کارایی جوش آرگون بیشتر از دیگر موارد باشد. در جوش آرگون می‌توانیم سیم جوش را از هر فلزی که دوست داریم انتخاب کنیم اما باید بدانیم که حرارت و گرمای لازم برای ذوب کردن بخش مشخص شده پروفیل‌ها باید حتماً ایجاد شود.

جوش آرگون نسبت به دیگر روش‌ها بسیار پرهزینه‌تر است. به همین خاطر در پروژه‌های بزرگ و مواردی که بودجه محدود باشد از این روش استفاده نمی‌کنند. مورد دوم آن است که اپراتور باید حتماً مهارت بالایی را در جوشکاری داشته باشد تا بتوانید بهترین نوع جوش را به دست بیاورید.

جوشکاری پروفیل سبک

نکات مهم در جوشکاری پروفیل سبک

 برای آنکه جوشکاری پروفیل سبک با دقت و با نهایت مهارت انجام شود یک سری نکات مهم وجود دارند که نباید از این موارد غافل شوید. در اینجا می‌خواهیم به این نکات بپردازیم.

  • هزینه‌های جوشکاری

پیش از آنکه روش جوشکاری پروفیل سبک را انتخاب کنید حتماً در نظر بگیرید که کدام روش می‌تواند هزینه‌های مطابق با بودجه شما داشته باشد. به طور کلی هر قدر هزینه‌های مربوط به روش‌های جوشکاری کمتر باشد می‌توانید در پروژه‌های خود بودجه بیشتری را ذخیره کرده و برای کارهای دیگر استفاده کنید.

  • میزان استحکام جوش

زمانی که جوشکاری پروفیل سبک انجام می‌شود می‌تواند میزان متفاوتی از استحکام را به نمایش بگذارد. به طور مثال در برخی از موارد استحکام بسیار بالا و در برخی دیگر استحکام نسبی را خواهیم داشت. اگر محل جوشکاری در قسمتی باشد که نیاز دارد استحکام بسیار بالایی برای آن در نظر گرفته شود و به هیچ وجه دچار شکستگی نشود می‌توانیم از جوش‌هایی استفاده کنیم که محکم‌تر هستند.

  • انتخاب اپراتور مناسب

مورد و نکته بعدی آن است که حتماً از اپراتور مناسبی برای جوشکاری پروفیل سبک استفاده کنیم. هر قدر تکنسین و اپراتور مورد نظر ما مهارت و تجربه بیشتری داشته باشد می‌توانیم انتظار جوشکاری بهتر و با کیفیت‌تری را نیز داشته باشیم.

کلام پایانی

شرکت کاوه فولاد یکی از شرکت‌هایی است که در زمینه فروش و عرضه انواع مقاطع فولادی فعالیت می‌کند. در صورتی که نیاز به خرید هر کدام از سطح مقطع‌های فولادی دارید این شرکت می‌تواند انتخاب و گزینه خوبی به حساب بیاید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب سایت ما مراجعه کنید و از این طریق در خصوص انواع مقاطع فولادی و همچنین جوشکاری پروفیل سبک اطلاعات بیشتری را به دست بیاورید.

شبکه های اجتماعی :

پست های اخیر

شروع به نوشتن کنید تا مطالبی که دنبالشان میگردید را پیدا کنید.